zondag 1 juni 2014

YMCA Road Race

Hallo allemaal!
Vandaag heb ik voor het eerst in mijn leven 10 kilometer gerend. Het was een evenement georganiseerd door een van de lokale sportscholen, die tevens ook heel er actief is in de gemeenschap. Vandaag hadden ze dus road races georganiseerd, je kon kiezen 21 km, 10 km, of 5 km, Noémie en ik hadden besloten dat iedereen 5 kilometer kan rennen, dus daar gingen we, voor de 10 kilometer. De race begon op de atletiekbaan en vanuit daar door een groot deel van Prince George heen, en weer terug naar de atletiekbaan. 
Net nadat we gefinisht waren
Noémie en haar gastmoeder

Op de atletiekbaan
Na de wedstrijd voor volwassenen, was er ook nog eentje voor kinderen, de Kids Marathon. De laatste maanden hadden de kinderen al veel gerend en bijgehouden hoeveel kilometer ze hadden gerend. Toen vandaag tijdens deze wedstrijd hebben ze de laatse kilometer gerend om een marathon compleet te maken. Dus over de afgelopen maanden hebben ze bij elkaar 42 kilometer gerend! 
Deze kids marathon is deel van een heel programma van de sportschool die kinderen en hun ouders aanzet om een gezond en sportief leven te leiden. Ik vind het ontzettend leuk dat een sportschool zoveel initiatief neemt in de gemeenschap, ze hebben namelijk allerlei programma's voor mensen van alle leeftijden. Je ziet sowieso in Canada veel meer dat organisaties en scholen veel meer betrokken zijn in de gemeenschap, bijvoorbeeld met de school sportteams en evenementen zoals deze. 
Kids Marathon


Omdat Noémie en ik de enige waren die de 10 kilometer hebben gerend in de categorie 18 en jonger, hebben we natuurlijk ook medailles gewonnen! De oudste deelnemers aan de wedstrijd waren een 86 jarige man en zijn vrouw, ze hebben allebei de 21 kilometer gerend! De 86 jarige man eindigde zelfs 3e in de categorie 50+



Het was een hele gezellige, en sportieve ochtend, dus het is nu tijd om even in de zon te gaan relaxen. 
Liefs, Loeka

Geen opmerkingen:

Een reactie posten